Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

7 inch Display Kit Doesn't Work

Solved
4 posts / 0 new
Divergentworker's picture
Divergentworker
Junior(0)
7 inch Display Kit Doesn't Work

The touch display kit, display doesn't work.  I have it connected using a MicroZed 010 and the IOCC card.  I hooked it up as demonstrated  in this video, using the downloaded premade boot.bin file for the 010.   Instead of displaying a screen it comes up all black/blank.  
Things I know about it.
1. The display cycles through displaying the colors before turning on the Microzed.
2. A scope finds the clocks and data on the pmod interface pins.
3. The Uart dump shows it is booting as follows. 

Video DMA (Output Side) Initialization ...

FlashID=0x1 0x20 0x18

BAD MAGIC WORD, No Calibration Data found in Flash 0xFFFFFFFF

No Valid Calibration Data Found in Flash

I2C Touch Controller Initialization ...

Unknown slave device discovered at address 0x1E

Unknown slave device discovered at address 0x2A

Unknown slave device discovered at address 0x5A

 

AVNET>

-----------------------------------------------------------------------

--                   Zed Display Kit                                 --

--  Starting Calibration Procedure, Touch Targets Shown On Display   --

-----------------------------------------------------------------------

 

ERROR : Failed to handle touch event from slave Touch Controller

 

 

This last ERROR happens after I touch the screen.
EDIT : I have 2 display kits and they both act the same way.  I have also tried it on a MicroZed 020.

zedhed's picture
zedhed
Moderator(25)
RE: 7 inch Display Kit Doesn't Work

Hi Divergentworker,

Sorry to hear you are running into problems getting this up and running right away.

I don't recall the 7" Sharp panel having a color test mode but the 10" Ampire panel in this kit does.

http://microzed.org/product/10-inch-touch-display-kit

The color test mode kicks in when the 10" panel is powered and connected to the MicroZed I/O carrier prior to the Zynq device being booted into the demonstration application.

Can you verify which hardware you are testing? Is it indeed this 7" kit you are using:

http://microzed.org/product/7-inch-zed-touch-display-kit

Regards,

-Kevin

Divergentworker's picture
Divergentworker
Junior(0)
RE: 7 inch Display Kit Doesn't Work

You are correct, good catch, it is a 10 inch display.  I put the correct boot.bin in and it works fine.  Just one of those days I guess. I even watched the video of the 7 inch display and didn't notice it was the wrong product.

zedhed's picture
zedhed
Moderator(25)
RE: 7 inch Display Kit Doesn't Work

Hi Divergentworker,

It happens, I am glad it was something easy for you to correct.

I have been meaning to create a new video for the 10 inch panel, but I am still looking for an interesting demo application to show on the larger display. If you have any ideas, I would love to hear them.

Thank you for replying back and marking this thread as solved!

Regards,

-Kevin