Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Helloworld

Unsolved
3 posts / 0 new
hartgg's picture
hartgg
Junior(0)
Helloworld

I am going through the 'A Hands-On Guide to Effective Embedded System Design' tutorial trying to learning how to use the Zynq processors. As I was going through chapter 2 (helloworld), I got an error saying the FPGA was not configured. I found another helloworld tutorial that included generating the bit stream and then programming the FPGA and then helloworld worked. My question is why did I need to do this. From my understanding you should be able to configure the ARM processor without a bit stream and run the helloworld application. What am I not understanding correctly?
Thanks.

zedhed's picture
zedhed
Moderator(25)
RE: Helloworld

Hi hartgg,

Which version of the tools are you using? Also, which version of the "Zynq Concepts, Tools, and Techniques on ZedBoard" document are you following?

When I followed the v14.1 of the document using the 14.1 tools I didn't encounter this error. You are correct that the PL "FPGA portion" of Zynq should not need to be configured to run the basic Hello World template application.

Unless, of course, you are doing something special in your helloworld application that requires access to PL hardware, debuggin your application from SDK would then require initialization of the PL.

Regards,

-Kevin

hartgg's picture
hartgg
Junior(0)
Re: Helloworld

I am using version 14.2 of the tools and the document is from 8/22/2012.

I am following the instructions and create a new debug configuration, so is that debugging my application? Should the document tell me to configure the PL?

Thanks.