Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MicroZed - SDSoC - No Linux TCF Agent running on the specified IP

Unsolved
4 posts / 0 new
lucileklang's picture
lucileklang
Junior(0)
MicroZed - SDSoC - No Linux TCF Agent running on the specified IP

Hi,
I'm a newbie in using Xilinx tools and Microzed board, and just started to try to set up everything.

​I first followed the tutorial "Microzed Getting Started" and set up the Hardware as explained in section 7.1. I also booted the Microzed from the microSD card like in Appendix E.
https://www.avnet.com/opasdata/d120001/medias/docus/4/Avnet-MicroZed-Get...

​I downloaded the SDSoC environment for Windows 10, and tried to achieve the tutorials in SDSoC intro tutorial, and had some problems.
https://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx2016_3/ug1...

On the lab 1, I couldn't run the project on my microzed : the command  /mnt/ lab1.elf answered me " /mnt/ lab1.elf
not fount"
​I scrolled in the booting (In SDSoC termnal) to check if something was wrong, and I noticed that I didn't get the line "Starting tcf agent : OK"
​Thus I suspected a problem with TCF or booting linux on the SD card.
​On the Target Connection windows, I double clicked on "Linux Agent [default]" and changed the IP adress to the IP of the microzed 192.168.1.10 (found with ifconfig). When I clicked on "Test Connection", I got the error "There is no Linux TCF Agent running on the specified '192.168.1.10'"

​Maybe the default port 1534 is wrong ? Maybe something's gone wrong when I boot the board ? The SDSoC tutorial is written for a  ZC702 board and not a microzed so maybe some connections are different ?
​I'm lost on how to solve this, any help would be greatly appreciated !

Thanks

JFoster's picture
JFoster
Moderator(55)
Hello,

Hello,

Please try going through the MicroZed Chronicles that target SDSOC (issues 85-93)

http://zedboard.org/content/microzed-chronicles

Thanks,

Josh

lucileklang's picture
lucileklang
Junior(0)
IP adress not discovered in SDSoC

Hello,
Thank you for your link, that enabled me to fix the first part of my problem. But when I follow the instructions on the Chronicle Part 93, to use the debug option, I can get up to creating a new configuration, but cannot choose my system's IP address as a TCF connection because the environment doesn't find it ... 
Yet when I boot my board I get the message "Starting the tcf agent : OK"

Do you have a solution to find my IP address and set up the TCF connection ?
Thank you

lucileklang's picture
lucileklang
Junior(0)
IP adress not discovered in SDSoC

PRECISIONS 

I checked if I could ping 192.168.1.100 (my board's Ip address) from the command prompt in Windows, yes.
Yet if I check ifconfig in TeraTerm I don't get the IP adress :
 

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0A:35:00:1E:53

          inet6 addr: fe80::20a:35ff:fe00:1e53%767856/64 Scope:Link

          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

          RX packets:124 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

          TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

          collisions:0 txqueuelen:1000

          RX bytes:9784 (9.5 KiB)  TX bytes:2016 (1.9 KiB)

          Interrupt:144 Base address:0xb000

Thank you