Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simulink led blinking External mode issue

Zedboard forums is currently read-only while it under goes maintenance.

Solved
5 posts / 0 new
stefanoo
Junior(3)
Simulink led blinking External mode issue

sorry to bother, my misfortune with this project is neverending... still trying to run the Simulink led_blinking_4bit example.
HDL workflow was successful, the led on the board is blinking properly and I have the Software Interface Model open. Then when I try to proceed for External Mode I cannot press "Run" but only "Connect to Target" and i get this error:
The model is not configured for External mode.
My Support packages result all up to date, I can ping the board which is connected thru WiFi.
Simulink 2017b
Vivado 2017.2
Embedded coder Xilinx 17.2.1
 

mbrown
Moderator(7)
Use the gm_led_ model

You mentioned that you are using Software Interface Model, but please double check. The symptoms you describe happen when trying to run external mode on the HDL generation model. Be sure that you are trying to run External Mode in the model with a file prefix of 'gm_'.

If all else fails, you could try to start from the beginning in a new folder.

/Matt

stefanoo
Junior(3)
I confirm I was using the 'gm

I confirm I was using the 'gm_*_interface' model, I also moved to 'Windows 7' the outcome is exactly the same.
In the meantime I found people which had the same problem (no solution):
https://it.mathworks.com/matlabcentral/answers/274685-why-do-i-receive-an-error-when-configuring-my-simulink-model-to-external-mode
also my getenv('ZYNQ_IPADDRESS') is empty so I tried to setenv('ZYNQ_IPADDRESS','192.168.1.15') on the first place but same error.
Maybe my Embedded Coder package is unhappy with my WiFi card, I'll try with a different one.

stefanoo
Junior(3)
Problem solved installing

Problem solved installing "Simulink Coder", my fault I was confident to have it simply because I used to have it in the past... now the demo works as expected and no need to change wireless card or to setenv the IP.
I realized that when trying to deploy an older project to Arduino, the diagnostic error message was much more clear stating "you don't have Simulink Coder" instead of " model not configured for External mode".

mbrown
Moderator(7)
Thanks for responding with

Thanks for responding with the solution. The error message should be improved for the Zynq flow.

/Matt