Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unable to boot from SD card 14.4

Unsolved
8 posts / 0 new
Janskod's picture
Janskod
Junior(0)
Unable to boot from SD card 14.4

Hello i am trying to boot from SD card.
I have a working SDK project and bitfile from EDK, which can be properly transmitted to the Zedboard and i am able to run the software.

Then i pressed: Xilinx Tools --> Create Zynq Boot Image

In the following Windows i added the FSBL elf file, which i had to download from a Tutorial as in 14.4 it is not possible to create a new project with xilinx templates!

Then I added the bitfile for the system and finally the elf file from my application. It is the elf file from the Debug Folder of my Application.

Then a *.Bin and *.MSC file is generated.

I copied the Bin file to the SD Card and started the board. No blue LED turns on, which indicates that even the bitfile isnt loaded. So anyone got an idead?

I tried to follow the Zedboard boot guide for 14.1.

m.russell's picture
m.russell
Junior(0)
Hi

Hi

It's definitely possible to create a FSBL using SDK 14.4. File > New > Application Project then select C with a standalone OS and click Next to bring up a list of the available templates.

I think the FSBL doesn't depend on the HW configuration, but try to generate your own just in case.

Matthew

Janskod's picture
Janskod
Junior(0)
Thanks i got the Templates

Thanks i got the Templates and also working from SD Card

mukesh's picture
mukesh
Junior(0)
uart in pL

add i uart in pl exported to sdk and made boot image .
copy boot image in sd card .but the board is not booting.

m.russell's picture
m.russell
Junior(0)
Hi mukesh

Hi mukesh

Could you be a bit more descriptive please.

What have you put in the boot image?
Are you trying to boot Linux or a standalone program?
What else have you got on the SD card?
Does the blue LED which indicates the PL has been programmed come on?

Matthew

chinh2013's picture
chinh2013
Junior(0)
Hi !!

Hi !!
I'm using the SDK 14.6 (32bits). I created the FSBL and created Boot image then copy BOOT.BIN to SD card. The FSBL doesn't work Blue LED doesn't turn on. But if i replace the new FSBL with the old one from example, the BOOT.BIN work normally. Anyone give me what wrong is it ? Thanks in advance.

L30nardoSV's picture
L30nardoSV
Junior(0)
Unable to load ... similar problem

Hello,
I have a similar problem, I have followed the Zynq-Intro labs and creating a bare metal application and some logic on PL. Everything works fine using JTAG.

I want to boot my application from SD. I have created the FSBL proyect and the BOOT.BIN file but the blue led doesn´t turn on ... any suggestions pls??!

Thanks in advance!

pabrosimov's picture
pabrosimov
Junior(0)
Unable to load ... similar problem

Hello,

May be from the other side of the process, but I am following the steps to bring FMCOMMS1 + Zedboard from H/W reference design and face similar problems using Vivado 2014.2 64bit on Linux.

I have bit file that I can use to configure PL through SDK->Xilinx Tools->Program FPGA

The led LD12 becomes lit. I have created bin and mcs files - but non of them configure the PL. I have tried using QSPI (SDK->Xilinx Tools->Program Flash) with both mcs and bin files - that didn't succeed. Same with bin file when booting from SD card. But if I place bin file from provided SD card - the system brings up.

Pavel